Halid najavio svoju posljednju turneju: Zbog bolesti koja ga iscrpljuje, poslije ove turneje više neće pjevati (VIDEO/FOTO)

Halid Bešlić sigurno spada u red najvećih i najboljih folk pjevača današnjice, i prosto je nemoguće sjetiti se ijednoga njegovoga nastupa a da karte za njega nisu bile već nekoliko mjeseci ranije rasprodate. Nemoguće je za kratko vrijeme nabrojati sve hitove koje je Halid napravio za vrijeme svoje ogromne karijere, ali je sigurno da su njegove pjesme neizbježne na bilo kakvim zabava, žurkama, vjenčanjima i rođendanima.

Oglasi - Advertisement

Poznato je da je Bešlić prije nekoliko godina doživio težu saobraćajnu nesreću u kojima je zadobio neke povrede koje su svakako uticale na njegovu daljnju karijeru i rad. Mnogi su mislili da će se Halid nakon nesreće potpuno oporaviti, ali je s vremenom se pokazalo da su posljedice malo veće, a to se ogleda u tome da je Halid u posljednje vrijeme sve više bez snage, da se lako umara.

Sam pjevač je u razgovoru sa novinarima priznao i da su ga doktori dobro uplašili, kada su mu rekli da mu nalazi krvi nisu nikako dobri, mada je on njima odgovorio da će pjevati sve do trenutka kada ne bude baš teško bolestan.

Halid je inače pjevač kojeg traže širom svijeta, pa je zbog toga često van Balkana, a to mu u posljednje vrijeme i nije toliko drago i prijatno, jer se, kako je priznao, pomalo boji terorističkih napada koji su učestali u svijetu, a on je vrlo često na putovanjima i po raznim aerodromima.

Halid je novinarima rekao da planira za budućnost da snimi još najmanje jedan album, a da poslije njega napravi i jednu turneju, koja će vjerojatno biti i njegova posljednja turneja u karijeri.

Razlog za to su svakako godine, koje neumitno pristižu, ali i zdravstveno stanje Bešlića, koji ima određene probleme se šećerom u krvi, pa želi, dok ne bude kasno da sve to reguliše na vrijeme i da sa svojom suprugom Sejdom provede mirne penzionerske dane

Comments are closed.