Građene Srbije iznervirala odluka da Tomislav Nikolić i dalje živi o njihovom trošku: Međutim to je kap u moru šta sve građani Srbije plaćaju ostalim političarima i funkcionerima

Poznato je da je na ovim prostorima neisplatljivije biti političar, pa makar i ispodprosječan, jer ćeš kao takav uživati u mnogim benifitima koji su običnim ljudima i građanima nepojmljivi i nešto što nikada neće imati priliku da koriste.

Ovih je dana građane Srbije mnogo iznervirala vijest da je Vlada Srbije donijela odlukub da bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje, o trošku građana, nastavlja da živi u državnoj vili u beogradskom naselju Dedinje. Ali ova odluka je samo maleni dio priče o političkim funkcionerima iz Srbije, koji na raspolaganju imaju bezbroj privilegija koje su za obične građane samo san i nešto nedohvatljivo, a sve se to plaća iz državnog budžeta, tj. parama građana Srbije.

Oglasi - Advertisement

Pa je tko život u državnim stanovima, čiju upotrebu i sve dažbine plaća država sasvim normalna stvar. Da ne pričamo o bijesnim službenim autima, zatim novac za reprezentacije, za jelo i piće, plaćena sva putovanja, službena ili ne, ogromni telefonski računi koje također plaća država i tako u nedogled.

Nisu rijetke situacije kada mnogi političari, na službena putovanja, posebno kada su neke egzotične destinacije u pitanju vode i članove svoje porodice, a naravno sve o trošku poreznih obveznika.

Posebna je priča silno zapošljavanje mimo konkursa i bilo kakve provjere u državnim institucijama, gdje samo članovi porodica pojedinih političara imaju šansu da se zaposle, dok svi drugi, bez obzira na znanje ni kompetentnost nemaju nikakvu šansu jer nisu dijelom vladajuće, stranačke oligarhije.

Sve u svemu, nekako narod i zaslužuje ovakvu vlast. Jer, kakav narod, takva i vlast, zar ne ?

 

Comments are closed.