Goran Bregović ima tri kćerke i sve tri su različite vjere: Evo šta Brega kaže na sve to (FOTO)

Goran Bregović je jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora. Rođen je u Sarajevu, a danas živi na relaciji Pariz- Beograd- Sarajevo.

Goranov otac je bio Hrvat, dok mu je majka Srpkinja. Supruga Dženana mu je Muslimanka, a tri kćerke koje Goran ima su različite vjeroispovijesti, a po njegovom mišljenju i  mišljenju njegove supruge i kako on vidi sve to- to su odluke koje se tiču samo njegovih nasljednica.

Oglasi - Advertisement

Pa tako, kada priča o svojoj djeci i porodici goran uvijek govori kako su njegova djeca u vrijeme Bajrama uvijek bili Muslimani, jer su tada dobijali poklone. Oko Božića i Uskrsa su uvijek bile  hrišćanke jer su se tada pokloni dobijali, dok danas više i ne prati šta svaka od njih slavi, ali misli da srednja kćerka, koja je sada u pubertetskim godinama preferira budizam i smatra se budistom.

Goran tvrdi da mu ništa od toga ne smeta, jer na kraju krajeva, njegove kćerke su Francuskinje, mada veoma vole da dolaze u naše krajeve i imaju mnogo drugara na Balkanu. Dok opet, kako  Goran kaže, za njega i Dženanu je već kasno i oni, htjeli ili ne, uvijek će biti naši.

Na pitanje novinara u kojem je on duhu pokušao da vaspitava svoje kćerke, Goran je odgovorio da je njegovo mišljenje da djeci treba omogućiti uslove tako da imaju pravo izbora i da kada biraju budu svjesni šta biraju, pa stoga svakoj od njih on ostavlja pravo izbora da li žele da budu religiozne ili ne.

Inače, Goranove kćereke se zovu Ema, Lula i Una. Ema je rođena u Parizu i završila je Likovnu akademiju u Nantu i ostao joj je samo master. Dok Lula i Una su prave tinejdžerke, koje idu u školu, a ubrzo planiraju i studije.

Na ovoj slici je porodica Bregović (slijeva na desno): Lula Bregović, Una Bregović, Ema Bregović, Goran Bregović, Dženana Bregović.

Comments are closed.