Ginekolozi upozoravaju: Ako vam se za vrijeme menstruacije pojavljuje smeđi iscjedak, ovo svakako trebate znati

Možda niste ni znali, ali ženama njihova menstruacija, ili menstrualni ciklus može mnogo toga reći o njihovom sveukupnom zdravlju, a također može dati i uvid o hormonalnoj ravnoteži tijela kod žene.

Mnogim ženama se događa da im se u toku menstruacije javlja smeđi iscjedak, a Darko Husar, inače specijalista ginekologije je objasnio na jednoj formi o čemu se tu zapravo radi.

Oglasi - Advertisement

Taj smeđi iscjedak koji se pojavljuje nekoliko dana prije same menstruacije ne predstavlja ništa opasno. To ukazuje na određene poremećaje u radu jajnika, kao i na poremećaj samoga menstrualnog ciklusa.. To se dešava svakoj ženi s vremena na vrijeme.

Nakon pojavljivanja ovoga iscjedka, vrlo je moguće ili da će vam menstruacija zakasniti, ili malo poraniti, a i samo krvarenje može biti malo drugačije nego što ste navikli.

Ginekolog napominje da se tu najčešće radi o krvi koja se duže vrijeme zadržala u maternici i sada želi da ide van. Nema nikakvoga razloga za paniku, sve je sasvim normalno i svim ženama se to događa, ponekad

Ipak, kod menstruacije obratite na pažnju iste, jer svaka boja govori nešto drugo, pa tako :
Svijetlo crvena boja:

– ova boja menstruacije može ukazivati na nisku razinu estrogena u tijelu, posebno ako je količina menstrualne krvi manja no inače. Ako puno vremena provodite u teretani i u vježbanju može doći do smanjenja estrogena, a to odmah utiče i na vaš menstrualni ciklus. Ova boja može biti i posljedica loše ishrane ili približavanje ulaska u menopauzu

Vodenasta:

– menstruacija može biti znak ozbiljnog nedostatka hranjivih tvari u vašem organizmu, ukoliko je bjelkasta i razrijeđena mjesečnica, to može biti znak teške anemije. Ako se boja menstruacije ne popravi u neka dva tri ciklusa, javite se svome doktoru jer je anemija veoma ozbiljna stvar.

Comments are closed.