Ginekolozi surovo iskreno: ”Žene, nemojte da se sramotite jer ove stvari najviše mrzimo kada ih radite”

Nekako je za mnoge žene posjeta ginekologu veoma neprijatno iskustvo i mnoge žene se veoma teško odluče na posjete ginekolozima mada je to veoma važno za sve njih, da imaju redovne preglede i kontrole kod ovih specijalista. Jer sve to, ali i redovni razgovori sa ginekolozima mogu itekako pomoći u sprječavanju nekih oboljenja kojima su žene sklone.

Ali postoje neke stvari koje mnoge žene redovno rade, a na šta su skoro svi ginekolozi alergični i jednostavno mrze kada žene rade to.

Oglasi - Advertisement

  • Prvo što ne podnose je pokušaj opravdanja za izgled intimnog dijela žene. Ginekolozi poručuju ženama da njih donja frizura ne interesuje i da svaki od njih ima veoma malo vremena koje trebaju da bi se koncentrirali na sami pregled, tako da njih ne zanima da li je donji dio obrijan ili ne.
  • Ginekolozi preporučuju svim ženama da nipošto ne preskaču redovni pregled zbog menstruacije, jer papa testovi se mogu kvalitetno napraviti i za vrijeme menstrualnog ciklusa.

  • Također doktori ne vole kada pacijentkinje same sebi postave dijagnoze, misleći da one dovoljno dobro poznaju svoje tijelo, a to nekada može da stvori i veće probleme nego bi trebalo.
  • Ako ste već došli na pregled, onda dođite spremni, tako da znate da navedete sve lijekove koje koristite po bilo kojem razlogu, jer je to veoma bitan podatak za ginekologa da bi vam i on sam, u slučaju potrebe, mogao dati adekvatnu terapiju, ali i da bi shvatio neke promijene na vama koje se dešavaju.

  • I nije im drago kada pojedine pacijentkinje dolaze samo kada se problem pojavi dok prije toga nisu bile godinama na kontrolama ili pregledima. Često u takvim slučajevima bude već kasno, stoga su redovne kontrole i pregledi itekako potrebni i važni.

 

 

Comments are closed.