Fotografija iz jedne osnovne škole u BiH digla Balkan na noge: Šta li se ono ukazalo iza šahovnice ? (FOTO)

Poznato je da je cijeli Balkan prava regija  velikih apsurda, ali primat u apsurdima svakodnevnog života svakako ima Bosna i Hercegovina i njeni građani.

Bosna i Hercegovina je uvijek bila teritorija na kojoj su se miješale razne kulture i ideologije i ta miješanost je nekako napravila da je Bosna i Hercegovina uvijek bila puna trzavica i nije se uvijek ona zvala buretom baruta na ovim prostorima.

Ljudi se u Bosni i Hercegovini veoma teško odriču nekih svojih navika, ali veoma rado prihvataju nešto novo, posebno ako je to za njihovu ličnu korist ili za korist njegove porodice.

Ništa nije bolje ni u drugim zemljama Balkana, ako nije i gore, ali Bosna i Hercegovina je sve te svoje mane uvijek znala prebaciti na šalu, pa su zbog toga i poznati vicevi o Bosancima i Hercegovcima, koji nasmijavaju ljude širom regije.

Dokaz da je BiH zemlja apsurda je i ova fotografija koja je snimljena u jednoj osnovnoj školi u dijelu BiH gdje je većinsko hrvatsko stanovništvo.

U toj školi, u jednoj od učionica je uslikan urnebesni prizor, koji kada se pojavio na internetu je za čas postao viralan.

Na zidu učionice je visila šahovnica, ali izgleda da se iz nekoga razloga ram malo pomjerio pa je šahovnica malo propala kroz ram da bi se iza nje pojavio neko drugi.

Pojavio se glavom i bradom Maršal Tito, čiji je lik, u bivšoj Jugoslaviji krasio zid svake učionice u svim školama.

Izgleda da mnogi nisu sigurni u ove demokratske promjene, pa sve ostavljaju u rezervi, za svaki slučaj, ako se stara vremena vrate, da se bude spreman za sve okolnosti.

Fotografija se pojavila i na društvenim mrežama, a mnogi od njih su zaista urnebesni.

”I’LL BE BACK” JOŽE – jedan je od komentara na fotografiju koji možda na pravi način i opisuje ovu fotografiju..

Comments are closed.