Fotka curice koja u brdima Srbije gura oca u kolicima krije priču koja topi srca

ADAM TATALOVIĆ, jedan od članova tima srpske košarkaške reprezentacije, sasvim je slučajno u brdskim predjelima Srbije naišao na prizor koji mu je slomio srce i pokrenuo u njemu želju da pomogne.

Dok je Adama bio u obilasku manastira na tome području ugledao je djevojčicu kako uzbrdo gura svoga oca koji se nalazio u invalidskim kolicima.

Kako je Adam rekao ljudima iz medijima, pored njih su jurili i kamion i automobili, ali njihova međusobna ljubav i odlučnost je čitavu sliku učinila veoma emotivnom. Rekao je Adam da kada ih je ugledao, odmah je stao sa svojim kolima i ponudio prijevoz, ali je otac samo odmahnuo rukom.

Adam je nastavio sa vožnjom, ali je u međuvremenu shvatio da u okolini od 5 kilometara nema nikakvoga sela ili naselja pa je zaustavio kola, okrenuo se na putu i krenuo nazad. Ponovo je došao do oca i kćerke i opet im ponudio prevoz ali odgovor oca da njih dvoje više vole da šetaju ga je ostavio bez teksta.

Rekao je Adam da bi volio da je mogao da učini više i da se stvarno nada da to nije njihov svakidašnji život. Rekao je da i veliki dio njega želi da im pomogne i da tek sada shvata koliko je bio sretan i blagoslovljen jer je odrastao u Americi

Njegova objava ipak je pokrenula stvari, tačnije pravi talas dobrote.

Tri sedmice kasnije, Tatalović je uspio da stupi u kontakt sa ovom porodicom i to uz pomoć medija iz Srbije i ljudi iz humanitarne organizacije ”28. jun”, Adam je posjetio ovu porodicu, ocu poklonio dres srpske košarkaške reprezentacije,  onda i pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć ovoj porodici iz Studenice u središnjoj Srbiji.

Otac je na taj način dobio motorizovana invalidska kolica, a sama porodica je dobila potrepštine koje se koriste svakodnevno

Trenutno se za njih skuplja i pomoć putem GoFund.me kampanje, a Tatalović se nada da će se skupiti sredstva da djevojčica dobije i svoju vlastitu spavaću sobu, koju trenutno nema. Cilj je bio skupiti oko 5.000 dolara, a do sada je skupljeno znatno više.

Comments are closed.