Evo zašto ne biste smjeli vjerovati “savršenim” fotografijama na internetu: Ovo su neke od fotografija koje to pokazuju na najbolji način (FOTO)

Kada je u pitanju internet i društvene mreže, tu je većina nas dosta naivno jer vjerujemo svim objavama koje se tu dese, a posebno smo zadivljeni nekim fotografijama, koje ipak, dosta često izgledaju presavršeno, da se prosto upitamo da li je tako nešto zaista moguće.

Osim tim fotografijama sa društvenih mreža veoma puno vjerujemo i reklamama, koje nekada baš idealno izgledaju, a samo oni koji su napravili reklame znaju kako dođu do toga konačnog rezultatima koje kasnije prezentuju gledaocima.

Oglasi - Advertisement

Ovo su neke od fotografija koje na najbolji način pokazuju da baš i ne trebatie vjerovati svemu što vidite na internetu ili na televiziji

Vjerujemo da ste milion puta na internetu vidjeli fotografije glumaca, manekenki, poznatih ličnosti, čije su fotografije savršene, a lica im djeluju kao bebina. Prije divljenja treba samo razmisliti koliko tu samo ima šminke, fotošopa i drugih filtera da bi se tako izgledalo

U nastavku ćete vidjeti i zašto ne trebate vjerovati reklamama, koje vam daju totalno drugačiju sliku nečega. Posao fotografa nije baš tako jednostavan. Kako bi uradio dobru fotografiju treba se potruditi, ponoviti više puta, a to pokazuje baš ovo.

Također ćete moći i vidjeti koji se sve rekviziti koriste za neke fotografije ili snimke, i na koji se način pravi umjetnička fotografija.

Mnogo je tu truda za samo jednu savršenu fotografiju.

Ovako većina korisnika društvenih mreža pokazuje sebe na nekim egzotičnim mjestima.

Bitno je samo uhvatiti pravi ugao i imati dobro svjetlo.

Još  jedan način da zadivite prijatelje na internetu.

Ovdje je već potrebna bolja tehnologija i bolje znanje fotografije.

Ovako to rade profesionalci

Ništa nije kao što izgleda, i to često.

Jedna umjetnička, na sasvim neobičan način.

 

Comments are closed.