Evo sa čime , na veoma jednostavan način možete da ublažite pojavu ispucalih kapilara na vašim nogama: Potreban vam je samo jedan sastojak kojeg već imate u svojoj kući (RECEPT)

Popucali kapilari su problem sa kojim se nose mnogi muškarci  i žene, mada je to kod žena češći problem. Taj se problem kod žena često dešava u periodu od 18 do 35 godina, kao i u godinama između 50 i 65.

Uzroci ispucali kapilara mogu biti različiti, ali najčešće su nasljedne prirode, te zbog nekih hormonalnih poremećaja, uslijed nekih povreda, te zbog hronične venske insuficijencije. Zatim prekomjerna konzumacija alkohola može biti uzrokom ispucalih kapilara, dugo stajanje ili poslovi koji se rade na nogama, gojaznost, drugo stanje ili trudnoća, te bolest jetre.

Mada je samo ovo stanje bezopasno ipak ga se mnogi žele riješiti čisto iz estetskih razloga

Da bi izbjegli ispucale kapilare na nogama, najbolji je način prevencija, tj, da svoje noge ne dovedete u situaciju da na sebi imaju ispucale kapilare. Dakle, redovna fizička aktivnost je najbolji lijek za ispucale kapilare, a i smanjenje tjelesne težine je veoma važan preduvjet.

Kada noge možete da podignete sa poda i da na taj način omogućite lakši protok krvi, onda tako i učinite, a ne da prekrstite noge jednu preko druge, i da na taj način stvarate pritisak na koljena, a ujedno i pritisak na normalan protok krvi u venama.

Iskoristite svaki mogući trenutak da malo šetate ili da se bavite nekim sportom, tj. da budete fizički aktivni, ili da noge stavite u malo viši položaj iznad glave u odnosu na čitavo tijelo.

Ako je već kasno i već imate dosta ispucalih kapilara, onda primijenite ovaj prirodni lijek, tj koristite obloge od jabukovog sirćeta koje je veoma učinkovito u uklanjanju ispucalih kapilara.

 

Comments are closed.