Dva puta je mijenjao svoje ime jer ga je bilo sramota što je Srbin: Iako je sve to veoma dobro krio, sve se na kraju saznalo

U četvrtak je u okviru Liga Europe zagrebački Dinavo igrao protiv Spartaka iz Trnave, a doskorašnji trener ovoga slovačkog tima Nestor El Maestro je postao glavna tema medija u našoj regiji, a inače je porijeklom iz naših krajeva, konkretno iz Srbije

Nestor se rodio u Srbiji, u Beogradu, 1983. godine. Uz oca je stvorio veliku ljubav prema fudbalu, a otac ga je redovno vodio na mečeve Crvene Zvezde. Međutim, kada je navršio osam godina preselio se u Englesku, zajedno sa cijelom svojom porodicom.

Sa šesnaest godina je odlučio da promijeni svoje ime jer se sramio svoga porijekla.

Tako je Nestor i sam, u nekim razgovorima sa novinarima rekao da je jedva čekao da se riješi onoga ”ić” u svome prezimenu, jer se osjećao kao pravi Britanac poslije toliko godine provedenih u Engleskoj, a pomalo se i stidio svoga srpskog porijekla jer je zemlja u kojoj je rođen bila prikazivana u medijima kao agresor u ratovima na Balkanu. Tada se za ratne zločine sudilo Miloševiću, čije je prezime završavalo kao i njegovo, na ”ić”, pa je zbog toga i želio da ga promijeni.

Prvi puta kada je promijenio ime, nazvao se Džn Smit, ali je onda vratio svoje pravo ime Nestor i dodao El Maestro jer mu je tada, u tim godinama to zvučalo dobro, pa je to ime zadržao i do danas. Danas kaže da je duže El Maestro nego što je bio Jevtić i da više ne misli na ono staro prezime, posebno jer sada već ima 35 godina.

Trenersku karijeru je počeo sa amaterskim klubovima u Engleskojda da bi nekon nekog vremena dobio angažman u fudbalskoj akademiji Vest Hema. Potom je malo radio u Austriji da bi postao najmlađi asistent u Šalkeu u istoriji tog kluba u Bundesligi. Radio je još i u Hamburgu, Hanoveru, da bi usljedio poziv iz Trnave. Prihvatio je izazov i osvojio istorijsku titulu za ovaj klub.

Prije nekog vremena je odlučio da napusti Spartak iz Trnave i prihvatio je ponudu CSKA iz Sofije.

 

.

 

 

.

Comments are closed.