Doktoro đuskaju, pacijenti oduševljeni : Sumorno mjesto se pretvorilo u mjesto lude zabave, a snimak je oduševio čitav svijet (VIDEO)

Svi mi imamo neka veća ili manja iskustva sa zdravstvenim ustanovama, bolnicama i klinikama, kao i sa medicinskim radnicima u njemu.

Ne kaže se džabe da zdrav čovjek ima milion želja, a bolestan samo jednu- da ozdravi.

Oglasi - Advertisement

Sva ta naša iskustva su različita, neka su pozitivna , a neka su veoma negativna. Mada, kada se podvuče crta, na kraju ljudskost uvijek pobijedi, pa je na sreću puno više lijepih, pravih, toplih, ljudskih priča iz zdravstvenih ustanova, nego onih u kojima se vidi veliko zlo, bahatost i neodgovornost pojedinaca.

Jasno je, i doktori su ljudi, i oni imaju i dobre i loše dane, i njih kod kuće čekaju i problemi i porodica, i oni imaju probleme na poslovima, sa šefovima, administracijama, u kreditu su i u dugovima.

Međutim, osjećajnost se nikada ne smije zaboraviti i da pacijent najviše treba ljudski odnos, koji će mu vratiti vjeru čak i kada je situacija beznadežna.

Lijepa riječ, ljudski odnos nekada više znače neko sami lijek, terapija ili tretman.

Pravi primjer je i ova  bolnica i uposlenici u njoj, koji su prikazani na videu, koji je snimljen negdje u Americi.

U pitanju je bolnica, odjel gdje se ljudi liječe dijalizom. Sve ovo asocira na veoma neprijatnu i pomalo neugodnu scenu i situaciju, ali ljekari i medicinski radnici na tome odjelu u bolnici su došli na fenomenalnu ideju kako da svojim pacijentima barem malo olakšaju situaciju u kojoj se nalaze, za vrijeme dijalize

Kao što ćete vidjeti na videu, u jednome trenutku je puštena muzika i jedna od doktorica je počela da pleše, a poslije nekoliko sekundi ona je dotakla jednoga od pacijenata koji je nastavio sa plesom da bi ubrzo produžio lanac na drugog člana ljekarskog tima i tako redom.

Tako je krenuo plesni lanac koji je svima na odjelu za dijalizu vratio osmijeh na lice, kao i mnogima koji su pogledali ovaj video što i vama preporučujemo.

 

 

Comments are closed.