Dok je sjekao drva u šumi začuo je neke veoma čudne zvukove: Samo nekoliko metara od njega zatekao je prizor koji ga je totalno skamenio

Činjenica je da se sve više djece napušta, a poseban je to problem sa siromašne zemlje Azije i Afrike, kao i za mnoge zemlje Južne Amerike i istočnih zemalja Europe.

Ova priča o kojoj danas govorimo se desila u Rusiji, 2014. godine, a prenijeli su je mnogi mediji i portali svijeta.

Oglasi - Advertisement

Jedan čovjek koji je živio u ruralnim krajevima Rusije je to juto, vrlo rano krenuo do obližnje šume da bi nasjekao sebi drva za potpale, ali je imao u planu da uradi malo više posla tako da neko vrijeme ne dolazi po drva.

Došao je do dijela šume na kojem je najčešće sjekao stabla i počeo sa poslom. Prvih sat vremena sve se odvijalo onako kako se sve odvija inače, da bi nakon sat vremena čovjek počeo da primjećuje neke čudne zvukove, koji su mu bili poznati, ali ipak nije znao o čemu se radi.

Nastavio je sa svojim poslom , ali su zvukovi odjednom počeli da bivaju sve jači i jači, tako da su sve više ličili na neku vrisku, jauke  ili plač. Ostavio je sjekiru sa strane i krenuo prema zvuku.

Put ga je vodio na mjesto gdje je sjekao drva samo nekoliko dana prije, i kada se približio tom mjestu shvatio je da je zvuk u stvari plač i to malog djeteta.

Zvuk je dolazio ispod granja koje je samo nekoliko dan ranije sve bio skupio na jedno mjesto, da ga ima tu , ako mu zatreba, a ispod granja se nalazila beba, ne starija od dva dana, smrznuta, izgladnjela i skroz izranjavanja od ujeda kukaca, mrava i ko zna čega.

Iste sekunde je čovjek uzeo tu bebu, umotao je u svoju bundu i sa njom krenuo do prvog naselja ili sela u kojem je obavijestio policiju o svemu što se desilo. Kasnije se istragom ustanovilo da je beba bila stara samo tri dana i da ju je majka sa namjerom ostavila baš ispod tog granja jer je vidjela tog čovjeka kako tu siječe drva, pa se nadala da će on i pronaći njenu bebu i spasiti. Sreća je da je čovjek zaista došao ponovo na to mjesto i ne želimo ni zamisliti šta bi bilo da mu nije zafalilo drva.

Ova se priča ovih dana opet prepričavala u Rusiji, a razlog za to je bio da se skrene pažnja na masovno ostavljanje djece od strane roditelja, od kojih mnoga nisu imala sreće kao ova mala djevojčica, koja je pukom srećom ostala živa.

Procijenjuje se da u Rusiji ima preko pola miliona napuštene djece, dok je 370.000 djece smješteno u neke ustanove koji se brinu o djeci bez roditeljskog staranja.

Comments are closed.