Dobila je titulu najbolje fudbalerke na svijetu: A onda je doživjela javno poniženje kakvo se ne pamti (FOTO)

Prije par dana održana je ceremonija proglašenja najboljih fudbalera na svijetu, koja se održala u Parizu i cijeli svijet je prenosio taj događaj, jer su mnogu bili zaintersovani da vide da li će nakon deset godina vladavine Messija i Ronalda, neki drugi fudbaler uspjeti ovu dvojicu da skine sa trona.

Oglasi - Advertisement

Tako se i dogodilo, pa je za najboljeg igrača svijeta proglašen hrvatski reprezentativac i igrač Reala iz Madrida, Luka Modrić.

Šveđanka Ada Hegerberg je proglašena za najbolju fudbalerku na svijetu, a njen veliki uspjeh je označen i jednim javnim poniženjem, koji je sportiskinja doživjela na dodjeli, a da mnogi nisu ni primjetili.

U trenutku kada je ASda izašla na scenu da preuzme svoju nagradu za najbolju na svijetu, voditelj programa Martin Solveg je sportiskinju sasvim neprimjereno upitao da li zna da tverkuje.

Ada je zbunjeno pogledala u voditelja i uspjela samo da odgovori da ne zna.

Istoga trena je nastala prava bura na društvenim mrežama, a mnogi su svojim komentarima kritikovali poznatog di- džeja za diskriminaciju i uvredu žena.

Situacija je bila toliko uzavrela da je Solevg na kraju morao da uputi javno izvinjenje svima preko društvenih mreža:

“Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio. Nisam želio da pozovem žene da tverkuju, već da igraju iz Sinatrinu pjesmu”.

Rekao je da u svojih 20 godina karijere je milion puta pokazao koliko voli i poštuje žene, a zatim je na svome Twitter profilu objavio svoju fotografiju sa Adom, napisavši da se i njoj izvinuo i da ona  sve razumije i da je shvatila da je bila u pitanju obična šala.

 

 

Comments are closed.