Djevojčice koje su nestale za novu godinu na sreću pronađene: Otac otkrio šta se u stvari dogodilo, a javnost zgrožena uslovima u kojima živi mala Sunita (FOTO)

Sunita Garip (14) i Amela Rusit (9), koja je njena sestra od ujaka, pronađene su u Zemun polju.

Sunitin otac Aribi Dina je potvrdio medijima da su djevojčice pronađene i da su dobro, a rekao je da ih je on pronašao, te da su bile kod drugarice.

Djevojčice su, da vas podsjetimo, nestale 31 decembra prošle godine oko 21. sata, a tada su, kako je porodica navela u istrazi, krenule na doček Nove godine kod drugarice, i  od tada ih niko nije vidio sve do pronalaska. Djevojčice su navodno roditeljima rekle da idu kod drugarice na doček, ali tamo nisu pronađene, niti su se pojavljivale.

Policija je odmah pokrenula potragu, a Sunitu su tražili po nekim mjestima za koje se pretpostavljalo da bi tamo mogla biti , ali sva mjesta nisu dala nikekve rezultate. Vijest je malo kasnije proširena i društvenim mrežama, pomoću Uroša Kirjuka, pa su se i drugi ljudi dali u potragu za djevojčicama.

Sunitin otac je za medije rekao da je nestanak djevojčica prijavio 1. januara 2019. godine, prije podne, jer je mislio da djevojčice još spavaju , pa ih nije provjeravao rano ujutro. Međutim kada je pozvao tu drugaricu kod koje su djevojčice navodno bile na proslavi saznao je da se ona nisu ni pojavile na tome mjestu. Aribi je istog momenta otišao na policiju i prijavio nestanak.

Inače ova porodica živi u kontejneru u kojem nema ni struje, a ni vode, jer su prije godinu dana iseljeni iz svoga doma. samohrani otac živi u kontejneru sa četvero djece, i sam je bolestan i prima sasvim malu socijalnu pomoć

 

Comments are closed.