Djevojčica pješačila 8 kilometara do škole, a njen otac se vozio iza nje i svo je vrijeme snimao: Iza ovoga videa se krije strašna i upozoravajuća priča (VIDEO)

Jedan tata iz Amerike, savezna država Ohajo je odlučio da na poseban način nauči svoju kćerku nekim stvarima, a posebno da ni u kom slučaju ne smije da maltretira drugu djecu. Stoga je svoju vaspitnu metodu stavio i na društvene mreže, tako da i ostali ljudi mogu da vide tu vaspitnu mjeru koju je primijenio na svojoj kćerci.

Oglasi - Advertisement

Mat Koks, kakos e zove ovaj otac, je natjerao svoju desetogodišnju kćerku Kirsten da pješači do škole, osam kilometara i to ne baš po prijatnom vremenu.

Novinarima je rekao da je svjestan da će video naići na dvojake komentare i različita mišljenja, ali da je smatrao da je ovo veoma dobar način da svoju kćerku nauči nekim lekcijama.

U videu koji je za kratko vrijeme postao pravi hit na internetu, Mat je poručio svim roditeljima, kako zna da se neki od njih i neće složiti sa načinom na koji je kaznio svoju kćerku, ali da on lično smatra da radi ono što je ispravno, kako bi naučio svoju kćerku da ne maltretira drugu djecu.

Mat je još i dodao da roditelji trebaju početi smatrati i svoju djecu odgovornima za svoje postupke, a da je on na ovaj način htio da pokaže svojoj kćerci da je ona odgovorna za ono što uradi i da će za svoje postupke biti ili nagrađena, ili kažnjena. Još  je i rekao da ne želi da bude jedan od onih roditelja koji probleme stavljaju pod tepih i da postupke svoje djece opravdavaju činjenicom da su ona ipak samo djeca.

Mat je odlučio da na ovaj način kazni svoju kćerku kada je po drugi puta bila kažnjena u školi zbog maltretiranja druge djece u školskom autobusu, a za to je dobila suspenziju od tri dana nedolaska u školu.

Mat vjeruje da njegova kćerka sada ima sasvim novi pogled na maltretiranje, i da je počela da cijeni neke stvari koje je uzimala zdravo za gotovo.

 

 

 

Comments are closed.