Djed od 61. godinu starosti naručio mladu Albanku da mu bude žena i platio je 3.000 eura: Evo kako je prošao

Poznato je da u nekim zemljama, među određenim narodima, nacijama, u nekim državama, postoji tradicija ugovaranja brakova, u kojoj se dvije porodice dogovore, uz određene materijalne i novčane uslove, da se njihovi potomci vjenčaju i zasnuju svoju porodicu.

Vjerojatno za mnoge ljude je ovakav način ulaska u bračnu zajednicu totalno nepojmljiv, ali ti običaji i tradicije u nekim zemljama postoje već vjekovima i niko ne želi da se taj običaj prekine.

U ova današnja, moderna vremena, puna kriminala i drugih zakulisnih radnji, veoma se često dešava da pojedinci kupe svoje buduće supruge.

Tako nešto je uradio i muškarac imenom Redžep Kastrati koji čitav svoj život, a ima 61. godinu, živi u jednom malom selu kod Prizrena. Kada mu je prva žena umrla, Redžep je pod stare dane odlučio da se opet ženi, ali ovoga puta je odlučio da sebi kupi ženu, pa je tako kupio mladu Albanku, platio njenoj porodici i uzeo je za ženu.

Kada su lokalni mediji čuli za taj njegov postupak, došli su do njega, a on im je tada priznao da je za mladu dao čitavih 3.000 eura. Sve je rađeno preko posrednika i na neviđeno. On je, kako priznaje, očekivao da će dobiti neku mlađu ženu od nekih 35. godina starosti, da bi na kraju dobio djevojku koja je stara samo 19. godina.

Priča o Redžepu je interesantnija jer on iz svoga prvog braka, sa ženom koja je preminula 2000. godine ima čak 12. kćerki. Svaka od tih njegovih kćerki je udata i ima svoju djecu, tako da on ima sada 50. unučadi, a prije nekih četiri godine je sa svojom novom suprugom Valentinom dobio svoga prvoga sina, kojem je dao ime Diamant.

 

 

Comments are closed.