Divna Karleuša ispraćena uz suze, ali ne uz pravoslavne običaje: Saznalo se i zašto je ispraćaj obavljen na taj način (FOTO)

U srijedu je, na Bežanijskom groblju u Beogradu sahranjena Divna Karleuša, poznata radijska voditeljica, koja je ipak bila najpoznatija poo tome da je bila majka Jelene Karleuše. Divna je napustila ovaj svijet u svojoj 61. godini nakon zaista duge i veoma teške borbe sa oboljenjem pluća.

Kako navode neki srpski mediji, sahrana je bila prvo planirana da se uradi po svim pravoslavnim običajima, ali na samoj sahrani nije bilo ni sveštenika niti opela.

Smatra se da budući da je Divna Karleuša po uvjerenju bila ateist, da je to i prevagnulo, pa se na kraju i odlučilo da se Jelenina majka isprati na vječni počinak bez prisustva sveštenika.

Na samoj sahrani je bilo više nego vidljivo da je Jeleni zaista teško, te da nije prestajala plakati, a svo vrijeme sahrane dozivala je svoju majku jer je ona njoj bila ne samo mama, već i najbolja prijateljica, oslonac u životu i neko na koga je mogla da uvijek računa, bez obzira na situaciju.

Mnogima je upalo u oči da nije bilo vjerskog obreda na samoj sahrani, ali se onda saznalo da je Divna bila atesta, te je zbog toga odlučeno da na sahrani nema vjerskih i religijskih običaja.

Jelena je očito bila pod jakim sedativima i u takvom je stanju ispratila svoju majku, a najpotresnije su bile scene u kojima pjevačica, bukvalno, leži na samome kovčegu i ne želi da se odvoji od svoje majke.

Suprug Jelene Karleuše, Duško Tošić se niti jednoga trena nije odvajao od Jelene,a na samoj sahrani su bile mnoge javne ličnosti i veliki broj Jeleninih prijatelja, kolega, rodbine i poznanika.

 

 

 

Comments are closed.