Dino Merlin osramoćen kao nikada prije: Dao izjavu za javnost da bi iskazao svoje razočarenje u neke ljude

Dino Merlin uz još par izvođača sigurno spada u sam vrh muzičkih zvijezda na Balkanu, a ono na šta je Dino uvijek posebno obraćao pažnju je da njegovu karijeru ne prate nikakve afere i skandali, a isto tako je veoma dobro pazio i koga bira za saradnike na svojim pjesmama i na koncertima, jer nije želio ni da ljudi oko njega s, sa kojima radi i sa kojima se druži budu dio bilo kakvih skandala i afera.

Oglasi - Advertisement

Pa je tako ovih dana, netom poslije završenih opštih izbora u BiH Dino Merlin otkazao suradnju svome dugogodišnjem bubnjaru Amaru Češljaru, zbog bubnjareve izjave da bi ”poslao tenk” na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv novoga člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, Željke Komšića.

Saopštenje Dine Merlina, koji je vidno razočaran postupkom svoga, sada već bivšeg bubnjara, prenosimo u cijelosti:

”Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara, koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro”.

”Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju saradnju Amaru Češljaru”.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti” – zaključio je Merlin.

Da vas podsjetimo, Amar Češljar je u komentaru ispod teksta o prosvjedima u Mostaru, na jednome portalu napisao, ”Ma tenk poslati i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glava za razgovora”. da bi se kasnije u hrvatskim medijima pokušao izvaditi kako mu je navodno profil hakiran i kako to nisu bile njegove riječi.

Sve je ovo bilo uzročeno prosvjedima hrvatske mladeži u Mostaru zbog izbora Željke Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva, koji je osvojio najveći broj glasova, uglavnom od Bošnjaka , na čemu mu Hrvati i zamjeraju.

 

 

Comments are closed.