Darko Lazić vjerojatno više nikada neće moći pjevati: Probudio se iz kome, ali je pitanje da li će moći normalno da diše- Doktori su još oprezni u prognozama

Već je svima poznato da je Drako Lazić, poznati folk pjevač, doživio tešku saobraćajnu nesreću 23. oktobra. Ovih se dana Darko probudio iz kome i komunicira pomalo sa doktorima, ali je veliko pitanje da li će i kada će moći da normalno diše bez aparata.

Odmah poslije nesreće, čim je dovezen u zemunsku bolnicu, pjevaču je odmah urađena ekstenzija noge, kako ne bi sama srastala. Neki dan se pjevač porobudio iz kome i sada mu doktori daju terapiju koja ga smiruje i uspavljuje i po doktorima, šanse za oporavak su sada veće.

Pjevaču je u nesreći probijeno i plućno krilo i veliko je pitanje da li će bez aparata moći da normalno diše, a kamoli da li će uopšte moći da pjeva. Opravak u ovakvim slučajevima traje nekoliko godina, a ako bude sve išlo kako treba Darko će morati da potpuno promijeni svoj način života kojeg je živio do skora. Neće biti pjevanja, niti brze vožnje, ni noćnoga života. Vjerojatno će neko vrijeme morati da koristi i vještačka pluća, jer će njegova morati da se oporavljaju.

Ljekari su utvrdili da Darko ima i podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.

Stručnjaci kažu da je za sada najvažnije da Darko sačuva pluća jer je  doživio tešku povredu pluća, akutni respiratorni distres i kontuziju, koja može biti jedan od razloga za “otkazivanje” pluća”.

Ono što je se saznalo tokom istrage je da Darko uopšte nije imao vozačku dozvolu, jer mu je oduzeta još 2013. godine zbog prekršaja, a navodno nema ni zdravstvenu knjižicu niti bilo kakvo zdravstveno osiguranje. Jedini dokument koji pjevač ima je pasoš.

Darkove kolege su već najavile da troškovi lječenja neće biti problem, jer ako bude bilo potrebe oni će snositi te troškove.

 

 

Comments are closed.