Darko Lazić je još uvijek životno ugrožen, a njegov pulmolog otkriva: ”Ne može da diše”

Kako ovih dana većina medija u Srbiji prenosi, život Daraka Lazića je još uvijek životno ugrožen. Bez obzira što se njegovo stanje prati iz minute u minutu i što je pjevač već na nekim određenim terapijama, ipak je još uvijek sve pod velikim znakom pitanja i još nije siguran daljnji razvoj njegovog oporavka

Oglasi - Advertisement

Darkov pulmolog, dr. Tatjana Radosavljević je mišljenja da će pjevačev oporavak biti veoma dug, jer ni njegova pluća, a ni rebra ne mogu da se imobilišu već moraju da zacijele prirodnim putem. Povreda grudnoga koša je veoma ozbiljna i još uvijek je Lazić u životno ugrožavajućem stanju. Njegova su pluća, kako kaže doktorica Radosavljević kontuzovana, a postoji i višestruki prelom rebara, što svakako ometa disanje pjevača. Postoji također i problem sa krvi, koja se zadržava u plućnoj maramici, pa zbog toga, ponekad dođe i do gušenja. Po doktorici, oporavak može da bude i bez nekih krajnjih posljedica, ali može doći i do stvaranja nekog ožiljnog tkiva koji može ometati disanje u ostatku života.

Na novinarsko pitanje da li Darko Lazić može da ostane bez jednoga plućnog krila, doktorica je odgovorila da je i to opcija, ukoliko Darko tokom oporavka bude imao problema sa spontanim disanjem. Sve što sada ljekari mogu je da mu daju određene lijekove i da mu redovno snimaju i prate rad pluća, i da čekaju da ona sama od sebe zacijele.

Kako su mediji u Srbiji prenijeli, Lazić trenutno nije niti na jednom programu za operaciju, a  određenim hirurškim zahvatima će biti odvrgnut samo ako bude vitalno ugrožen.

 

Comments are closed.