Dan ranije je dobio obavijest od svojih poslodavaca da svim svojim ljudima mora reći da su ostali bez posla: Njegov potez vraća vjeru u ljude i ljudsku dobrotu (FOTO)

Svi smo više nego svjesni u kojem vremenu živimo i na kakvom području živimo gdje je imati posao prava blagodet pa makar za njega ne bili plaćeni kako treba, a dosta često vas i promaši pokoja plata. Ipak, na današnjem vremenu ostati bez bilo kakvoga posla je stvarno velika trauma za svakoga.

Stoga svako pazi na svoj posao kao na malo vode na dlanu, jer su svi svjesni da opcije i ne postoje i da je izuzetno teško naći novi posao na ovome vremenu i u ovakvoj ekonomskoj situaciji.

Korisnik Reddita pod nadimkom shortadamlewis je putem te društvene mreže podijelio jednu priču na ovu temu, koja uveliko vraća vjeru u ljude i dobrotu.

Pa je tako taj korisnik u svojoj objavi napisao kako je dan ranije dobio obavijest od svojih poslodavaca da je dobio otkaz, ali i čitavo njegovo osoblje koje je radilo sa njim i da im sve to on lično mora saopštiti inače neće dobiti bonus koji treba dobiti ugovorom u slučaju otkaza, kao ni otpremninu, a ni njegovi suradnici.

On kaže da je bio menadžer na jednom vladinom projektu i vlada nije željela da produži ugovor, pa su mu nadređeni objasnili šta mu je činiti, ako želi da izvuče barem neku korist za sve njih.

Sljedećeg dana on je pozvao sve one koji su radili sa njim u prostoriju za sastanke i rekao im direktno da su svi dobili otkaz i da im je taj dan zadnji dan na tome oslu. Zatim im je svima rekao da mu pošalju svoje životopise na mail, a onda su cijeli dan svi zajedno proveli u ažuriranju svakog od životopisa. Napisao je i svima odlična pisma preporuke, a ostatak dana su ispunjavali svoje životopise sa novim informacijama.

Na kraju je ovaj čovjek svima naručio pizzu, pa su zajedno i ručali, a poslije toga su otišli i u bar i popili koje piće.

Kako je napisao u svojoj objavi, on je uspio da nađe posao već sljedeći dan, a većina njegovih suradnika su trebali manje od sedmice da nađu nove poslove, dok je jedan broj otpočeo privatne poslove.

Comments are closed.