Da li Toniju Cetinskom prijeti zatvor: Pjevač u vožnji gradom vozio prebrzo i pregazio pješaka- Mediji mišljenja da će se teško izvuči (FOTO)

Vjerojatno je već svima poznato da je protiv pjevača Tonija Cetinskog Opštinsko državno tužilaštvo u Puli podiglo optužnicu zbog izazivanja saobraćajne nesreće koja je završila sa smrtnim ishodom, a sve se to desilo u novembru 2017. godine

Pjevač se tereti da je 3. novembra, 2017. godine oko 14 časova vozio prebrzo u Pustoj ulici u Rovinju, brzo ušao u krivinu i prešao vozilom preko tijela pješaka (62) koji je ležao na ulici usred bolesti srca, ali i vidno pijan.

Kako u policijiskom izvještaju piše, Cetinski je kolima došao do nepreglednog oštrog zavoja u ulici koja se nalazi u strogom centru Rovinja, a u samoj ulici nema trotoara. Pjevač se po izvještaju tereti da je previše brzo ušao u krivinu, a da se prije toga nije uvjerio da to može da učini na siguran i adekvatan način, da to bude sigurno po druge učesnike u saobraćaju. Također se po izvještaju pjevač tereti da brzinu nije prilagodio uslovima na putu, te vidljivosti, preglednosti te stanju vozila, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti u slučaju potrebe.

Uslijed svega ovoga pjevač se tereti da nije uopšte obratio pažnju na pješaka koji je ležao na ulici, već je vozilom prešao preko pješaka koji je ležao na ulici, zbog narušenog zdravlja, zbog srčanih problema., mada i u alkoholisanom stanju, a usred prelaska kla preko njega preminuo je na licu mjesta.

Podsjetimo, u nesreći je preminuo čovjek imenom Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Toni Cetinski je upravljao automobilom marke “mercedes” pulskih tablica.

Prema nekim informacijama, posebno po hrvatskim medijima, Toni Cetinski bi za ovo djelo mogao dobiti i višegodišnju zatvorsku kaznu, jer trenutno ne postoji niti jedna olakšavajuća okolnost u korist njega.

Comments are closed.