Da li se sjećate serije ”Viza za budućnost” i male Merime: Ovako danas izgleda mala Merima, i više nije tako mala (FOTO)

Simpatična Lejla Zvizdić nekada je sa svojom ulogom Merime u veoma popularnoj seriji ”Viza za budućnost” osvojila srca svih onih koji su redovno pratili tu seriju, a posebno je bila omiljena zbog svoje spontanosti, kao i velikom glumačkom intelingencijom i talentom, čak i u tim godinama, kada je bila sasvim mala djevojčica.

Na samim počecima emitovanja ove serije, ulice u svim gradovima su bukvalno bile prazne, a jedan dio zasluga za veliku popularnost ove serije svakako ide i na račun ove sada djevojke.

Lejla se za novinare prisjetila nekih trenutaka sa snimanja ove serije, kao i rada sa nekim iznimno velikim glumačkim imenima, a ujedno je i otkrila koji je razlog da nije nastavila sa glumom i da nije završila akademiju dramskih umjetnosti.

 

Lejla je novinarima rekla da je završila ekonomiju i da je snimanje Vize za budućnost bio jedan od ljepših perioda njenoga života, tako da se i dan- danas vrlo rado prisjeća tih dana kao i ljudi sa kojima je radila.

Priznala je Lejla da ju je smrt velike glumice Nade Đurevske, s kojom je igrala u seriji i koja je glumila Meriminu nenu, veoma pogodila, jer je ona, kako Lejla kaže, bila jedna zaista predivna žena, i da kad god bi se srele u gradu da bi je Nada onako od srca, kao prava nena, zagrlila.

Priznaje Lejla da joj je bila čast igrati sa tolikim poznatim imenima iz svijeta glume i to sa područja cijele bivše Jugoslavije i da mnogi glumci, koji su završili akademiju neće nikada imati takvu priliku da igraju sa takvim imenima, kao što je ona imala. Nije završila akedemiju, priznaje Lejla, jer ju je život odveo  na drugu stranu, ali će taj dio njenoga života zauvijek ostati u njenome srcu.

 

 

 

Comments are closed.