Da li se depilirate britvicom? Ovo su savjeti uz pomoću kojih ćete na najbolji način da uklonite neželjene dlačice

Poznato je da je najbolja ženska prijateljica u nekih zadnjih dvadesetak godina britvica, kao alat za uklanjanje dlačica koje većini žena smetaju.

Pošto dlakave noge, pasusi i međunožja nisu više u modi, najbrži način za uklanjanje tih dlaka je za mnoge žene postala upotreba britvica. Od ove ženske potrebe za depilacijom se razvila cijela industrija, mada sve žene koje koriste britvice za uklanjanje dlačica znaju da je to metoda koja je samo kratkotrajno rješenje, jer se brijanjem ne uklanja dlaka, već se samo smanjuje njena veličina na razinu kože, dok folikula dlake ostaje i dalje, tako da dlaka nastavlja rasti

Kako bi postigli najbolji efekt depiliranja nogu, potrebno je slijediti neka pravila:

Prvo treba koristit što kvalitetniju britvicu, koja mora biti oštra. Možda su najbolje muške britvice za bradu, jer su one najjače i najoštrije.

Depilacija se radi kada koža omekša, kao na primjer, za vrijeme tuširanja ili kupanja, jer se tada izbjegava veliki iritacija kože.

Kod brijanja britvicu povlačite suprotno od smjera rasta dlačica, i to radite sa laganim potezima klizeći po koži. Ako je potrebno, pređite britvicom i nekoliko puta po nekim dijelovima kože, ali nemojte previše pritiskati britvicu uz kožu. Nakon obavljenog depiliranja, na kožu stavite hidratantnu kremu. Vjerojatno ste shvatili da tu velike mudrosti nema.

Prednosti ovakvog načina depiliranja je da je brzo i jednostavno, onda, ovo je depiliranje bezbolno, a svi mogu i priuštiti ovu vrstu depilacije. Uz ovu depilaciju se uštedi i dosta vremena i depilacija britvicom je veoma uredna jer sve dlačice koje uklonite odlaze niz odvod, za razliku od traka za depilaciju, raznih voskova krema i sličnih stvari.

Nedostaci su da depilacija britvicom ima kratak efekt, da dosta često, s vremenom ne izgleda estetski lijepo, nekada se možete i malo porezati, ako niste pažljivi. Dosta su česte i iritacije na koži, a postoji rizik, od čestih depilacija da dođe i do urastanja dlačica

 

Comments are closed.