Čuveni dedin lijek je najbolji lijek protiv gripe: Ovaj je lijek star koliko su stari i Srbi (RECEPT)

Ovaj napitak koji ćemo vam predstaviti u ovome tekstu se uzima samo pred spavanje inače u drugom slučaju baš i nema neki učinak.

Srbi se inače kunu da je kuhana rakija najbolji lijek protiv gripe, ali i da je ujedno odlična za bolju cirkulaciju kao i za opuštanje.

Oglasi - Advertisement

Ono što vam je potrebno da bi ste napravili ovaj recept je: četiri velike kašike šećera, zatim 250 ml meke rakije, 100 ml vode.

Priprema ide na sljedeći način: U jednu metalnu šerpicu stavite šećer i zagrijte ga tako da se karamelizuje, kada napravite tako onda šećer skinite sa vatre i dodajte mu rakiju i vodu. Sve vratite na vatru i čekajte dok sve ne prokuha i dok se šećer sav ne otopi. Ovo piče i prijeki lijek protiv gripe se služi toplo, i još bolje je kada se pije u društvu. Kad popijete ovo piće ili lijek, dobro se umotajte u ćebe, kako bi se što bolje preznojili.

Ako slučajno niste ljubitelj rakije i kuhano vino ima slično dejstvo, mada je ukus sasvim drugačiji.

Ono što vam je potrebno za ovaj recept je pola litre crnog vina, zatim 200 ml vode i tri velike kašike šećera, pola kašikice cimeta i pola kašikice kranfilića.

Priprema ide na sljedeći način: U šerpicu stavite vodu i šećer, kao i cimet i kranfilić, a zatim sve pustite da provrije. Kada voda prokuha u nju dodajte i vino, a kada se i vino malo zagrije, sve sklonite sa vatre. I ovo piće se pije toplo i dobro je također se preznojiti nakon što ga popijete.

Sva tajna ovih pića je u stvari u preznojavanju, jer je to terapija sa kojom se reguliše tjelesna temperatura, a kada temperatura raste, nervni sistem alarmira žlijezde za lučenje znoja, što automatski dovodi do rashlađivanja tijela.

Za šta je sve dobro preznojavanje?

Ono podstiče prije svega detoksikaciju organizma. Zatim smanjuje rizik od kamena u bubregu. Sprječava i razne kožne bolesti jer znoj ubija mikrobe na koži. Podstiče i dobro raspoloženje, a pomaže i u sagorijevanju kalorija.

Comments are closed.