Čudo od djeteta otvorilo svoju dušu do kraja: Zaradu s Mundijala je darovao pa sada poručio – Čovjek mora… (FOTO)

Ekstremno popularni francuski fudbaler i napadač Kylian Mbappe ima trenutno samo 19.godina, ali iza njega je već nekoliko sezona u ligi prvaka, a zatim tu je i zlatna medalja sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održalo u Rusiji i gdje je Francuska osvojila titulu svjetskog prvaka. Ujedno je na ovome prvenstvu Mbappe izabran među tri najbolja igrača prvenstva.

Oglasi - Advertisement

I nakon svih ovih izvanrednih rezultata samo u posljednje dvije godine i mada je tek na samome početku karijere, uspio je da se pojavi na naslovnici uglednoga časopisa ”Time”.

U tekstovima koji izlaze u serijalu koji se zove” Lideri novih generacija”, upravo je Mbappe dobio najviše prostora, a u tekstu je otkrio i mnoge detalje o sebi.

Pa je tako ovaj najbolji mladi igrač svijeta rekao za Time magazin:

“Moj život se jako brzo okrenuo naglavačke. Sretan sam jer živim i radim ono o čemu sam oduvijek sanjao. Ipak, propustio sam mnogo toga. Nisam uopšte imao puno normalnih trenutaka kao svaki drugi tinejdžer. Opuštenog druženja s prijateljima, izlaske i uživanje u slobodnom vremenu kao moji vršnjaci”, rekao je mladi nogometaš.

Mbappe je onaj tip igrača koji zna ko je, šta radi, odakle dolazi i šta treba da čini, pa je tako cjelokupni iznos novca koji je dobio kao nagradu za osvajanje prvenstva u Rusiji donirao za pomoć bolesnoj djeci i djeci sa invaliditetom

U vezi toka Mbappe je rekao sljedeće :

“Naučio sam da su najveće zvijezde i najveći igrači najčešće vrlo skromni i ponizni ljudi, oni koje ljudi najviše poštuju. U ovom današnjem ludilu moraš zadržati malo lucidnosti. Moraš poštovati druge i biti skroman”, kazao je Mbappe.

 

Comments are closed.