Čim vam u restoranu dođe jelo vi se odmah hvatate za slanik: Međutim kada saznate ovu informaciju više nikada nećete koristiti biber u restoranu

Mnogi od nas uslijed brzine života, velikih obaveza, zbog poslova, karijere ili novca više i nemamo vremena da jedemo svoje obroke kod kuće, u krugu porodice. Ako imamo sreće, možda uspijemo poneki puta da večeramo sa svojima, ili da neku subotu ili nedelju odvojimo za porodične ručkove.

Ali, u principu, većina nas se danas hrani po restoranima brze prehrane, ili ako smo malo imućniji po kvalitetnijim restoranima.

Oglasi - Advertisement

S obzirom na takvo stanje i na iskustva odlazaka u restorane, svi znamo da je toalet mjesto koje je, realno najprljavije u restoranu iz raznih razloga. Ali, da li ste znali i da li ste bili svjesni da se na primjer na jelovniku nalazi više bakterija nego u toaletu. I čak šta više, da svaki stol u restoranu vrvi od raznoraznih klica.

U restoranima se prvenstveno pazi na čistoću posuđa, kao i da su stolovi čisti, stolnjaci, salvete, pribor za jelo, ali mnogi zaboravljaju na posude u kojima se nalazi so i biber.

Prema nekim istraživanjima, u svakoj od tih posuda, a posebno onoj od bibera se u prosjeku nalazi oko 11.600 bakterija.

Ako vam kažemo da na podu toaleta se nalazi oko 200 bakterija, onda uviđate da ćete dobro razmisliti prije sljedeće upotrebe slanika u restoranima, jer je činjenica da se oni veoma rijetko čiste, a često i djeca koriste te posudice za neke svoje igre.

Rješenje je da zamolite kuhara da vam jelo začini onako kako vi želite ili da biber i so ponesete od kuće.

Sve u svemu, nije loše znati i ovakve informacije, za ubuduće.

 

 

 

Comments are closed.