Cijeli se internet smije ovoj kući: Mnogi se pitaju da li su majstori bili pod dejstvom alkohola kada su je pravili? (FOTO)

0

Mnogim ljudima, posebno kada osnuju porodicu je osnovni prioritet da kako- tako riješe svoje stambeno pitanje jer je to jedno od najvažnijih egzisttecijalnih pitanja kada je sam život u pitanju.

Kada je prava arhitektura u pitanju, većina će se složiti da se tu u stvari radi o jednoj vrsti prave umjetnosti i da dosta često neke građevine jednostavno mogu da vas ostave bez daha i da godinama i vijekovima budu mjesto na koje će dolaziti ljudi iz svih dijelova svijeta da bi se divili majstorskom djelu.

Oglasi - Advertisement

Posao u građevini nije niti malo lagan, pa samim time i nemože svako ni da se bavi tim poslom, i uvijek, u slučaju da se ukaže potreba da vam trebaju majstori, uvijke se oslanjajte na one majstore koji imaju određeno iskustvo iza sebe, i o čijem se poslu i majstorstvu već nešto zna.

Ono što je bitno je da svaki majstor zna da čita projekte arhitekte, pa čak i da zna da da pokoju sugestiju, čak i da vidi neke stvari nekoliko koraka unaprijed i prije samoha arhitekte. Jer ako nema tu vrstu talenta, znanja i iskustva, onda dosta često krajnji rezultat može biti veoma čudan, da ne kažemo loš i smiješan.

Vjerovatno ste već imali prilike da na interenetu vidite neke loše izvedbe u građevinskim radovima ili na koji su način pojedini radnici, da ne kažemo diletanti ukomponovali pojedine dijelove nekih kuća

Ovdje su samo neki primjerci građevina, odnosno kuća za koje smo sigurni da krajnji vlasnik nije niti malo bio zadovoljan sa krajnjim rezultatom i sigurno im nije bilo niti malo drago da se usele u ovakve kuće.

Kaže se da ko radi taj i griješi, ali neke greške se zaista ne mogu tolerirati.

 

 

 

 

Leave A Reply