Cijela Srbija bruji o objavi ove doktorice: Njene riječi i postupci pokazuju kakvi doktori u stvari trebaju da budu- Regija oduševljena (FOTO)

Ovih je dana na Kliničkom centru Srbije nastao snimak o kome sada bruji cijela Srbija, ali i regija

Načelnica Odjela za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), prof. dr Danica Grujičić, nije dozvolila da je spriječi, kako ona kaže, jedna obična sitnica kao što je slomljeno stopalo, da pomogne pacijentu i da mu ukaže adekvatnu pomoć.

Oglasi - Advertisement

U svojoj objavi ona je poručila svim svojim kolegama, posebno onim mlađim, ali i svim ljudima da ne trebaju da traže izgovore i da iako je i ona sama, sa slomljenim stopalom, došla u situaciju da treba tuđu pomoć, ipak ima onih ljudi kojima je pomoć još više potrebna.

Zato je i ona, iako povrijeđena, sa svojim timom u operacijskoj sali. Ona je u svojoj objavi rekla kako se pred svima, nekada pojave neke nepredviđene prepreke, ali da samo od naše volje zavisi da li ćemo uspjeti da te probleme prevaziđemo, a uz sve to je dodala i svoju fotografiju kako izlazi iz operacione sale u invalidskim kolicima.

Doktorica Danica je još i dodala da nikada ne treba donositi nagle i ishitrene odluke u životu, posebno oko nekih stvari koje će vas uvijek pratit. Preporučuje svima, posebno svojim mlađim kolegama, da dobro razmotre sve opcije i sva svoja osjećanja, pa kada uvide sve mogućnosti, na osnovu svega toga donesu konačnu odluku, a da po donošenju odluke odmah budu brzi i učinkoviti i da ne dozvole nikome i ničemu da ih pokoleba. Smatra doktorica da se uvijek treba biti čvrst u svojim namjerama, i svakako odlučni, ukoliko ste sigurni u njih.

 

 

 

Comments are closed.