Cijela Jugoslavija je plakala za njim: Stihovi koji su uklesani na mjestu njegovog zadnjeg počinka kriju tajnu zbog koje će vam krenuti suze (VIDEO)

Ko se sjeća osamdesetih godina prošloga vijeka i bivše nam države Jugoslavije, sigurno se sjeća i legendarnog Nenada Radulovića, frontmena nekada veoma popularne pop-rock grupe Posljednja igra leptira, koji je nakon teške bolesti preminuo 1990. godina, kada je imao samo 31. godinu.

Iza sebe je Neša ostavio neke od hitova koji se i dan danas puštaju na radijskim stanicama, koje u mnogima od nas bude neke nostalgije za nekim prošlim vremenima i zbog kojih znamo čak i suzu pustiti,

Oglasi - Advertisement

Svoju muzičku karijeru Nenad je započeo 1979. godine, kao pjevač grupe Posljednja igra leptira. Prva ploča im se zvala ”Napokon ploča”, a pjesme Nataša i Vrati se odmah postale hitovi i to su i dan- danas. Iz tog vremena je poznato da je taj bend,, bez ijedne reklame uspio da napuni Dom sindikata i to više od deset puta i na taj način je počela priča o uspjehu ovoga benda i popularnosti Neše Radulovića

Pjesme sa kojima se grupa posebno proslavila su svakako Umiru jeleni, Grudi balkanske, Dečko ‘ajde o’ladi, Srce od meda.

Neša je bio poznat i po tome što je dosta često svoje koncerte počinjao sa stihovima ” U mojoj gitari živi jedan leptir i mnogo je stvari koje nas vežu, kad dođu kiše i zima tuge i njemu i meni krila se stežu”.

Svaki njegov nastup je bio pravi spektakl, jer pored muzičkih i pjevačkih kvaliteta, Radulović je bio kompletan performer, pa su njegovi nastupi obilovali humorom, gegovima i interesantnim pričama

Radulović se krajem osamdesetih iznenada razbolio, dobio je rak testisa  koji na žalost nije otkriven na vrijeme, a koji se proširio na pluća i na mozak. Preminuo je 1990. godine i čitava bivša Jugoslavija je tugovala za njim, a njegove pjesme se i danas pjevaju.

“Svako od nas neku svoju priču ima što u tami tišti, a puteve bira samo kad je hladno, kad umori zima, slutimo je tužni na krilu leptira…”

Ovo su stihovi koje je frontmen grupe “Posljednja igra leptira” Nenad Radulović jednom dobio na poklon, a iste riječi su se našle na njegovom grobu i sažimaju svu ljepotu i tugu života koji se ugasio u 31. godini života.

Comments are closed.