Budite se svake noći i to baš u određene sate? To ukazuje na neke zdravstvene probleme, a evo i na koje

Svima je nama poznato da je za kompletno čovjekovo zdravlje veoma važan i zdrav san, a da pojava nesanice ili insomije nije nikako dobar znak, i sigurno je da ako imate probleme sa snom, da se nešto čudno dešava sa vašim organizmom i da je potrebno da budete oprezni.

Ako se često budite tokom noći to u kazuje na neke zdravstvene probleme, a ako se budite u skoro isto vrijeme, i to može ukazivati na neke stvari.

Oglasi - Advertisement

Čest problem kod mnogih ljudi je sam odlazak na spavanje i teško dolaženje do sna. U tom slučaju je najčešće stvar u adrenalinu, koji se povećava u ljudskom organizmu, posebno ako imate  neke probleme , pa u krevetu mnogo razmišljate o njima i njihovim eventualnim rješenjima.

Ako se budite baš u određene sate, to bi moglo značiti sljedeće:

  • ako se budite između 11 navečer i 1 poslije ponoći, problem je u žučnoj kesi i sa varenjem. Problemi sa žuči se često povezuju i sa anksioznošću
  • ako se budite između 1 i 3 ujutro u tom periodu tijelo prečišćava krv od štetnih materija, a to je funkcija jetre, koja je najvažniji organ za te stvari.. U ovo se doba možete buditi ako ste do kasno pili alkohol, ili ste kasno unijeli u sebe kofein. Stvar je u tome da pijete više vode i način ishrane treba da promijenite, ali također buđenje u ovo doba može označavati i neki veći emotivni stres, na kojima morate sami raditi da ga smanjite.

  • buđenje između 3 i 5 sati ujutro se dešava jer u tom periodu se krv i kisik pumpaju i sve ćelije pune kisikom. Pluća su glavni pokretač ove radnje, a stručnjaci povezuju ovo buđenje sa velikom tugom ili gubitkom, a može da znači i da nemate neku emotivnu podršku od svoga partnera ili svojih najbližih.
  • Ukoliko se budite između 5 i 7 sati i imate potrebu za toaletom, to bi mogao biti znak da imate određene probleme sa crijevima, a na psihološkom nivou to je znak da se držite nečega što bi u stvari trebali pustiti i otjerati iz svoga života.

 

 

Comments are closed.