Brad Pitt je svoj prvi film snimio sa velikom Milenom Dravić: Bio je mlad, mršav i potpuno nepoznat, a ove scene ćemo zauvijek pamtiti! (VIDEO)

Sa velikom tugom smo svi u regiji primili vijest da nas je napustila velika glumica Milena Dravić, nakon teške bolesti u 79. godini života. Iza sebe je ova glumica ostavila veliki trag koji nikada neće moći biti izbrisan, a neke njene uloge će živjeti još stotinama godina jer su bile uloge kojima su se divile generacije ljubitelji filma, pozorišta i televizije sa ovih prostora.

Oglasi - Advertisement

Međutim, mnogima je vjerojatno manje poznato da je 1988. godine Milena Dravić glumila u filmu ”Tamna strana sunca”, gdje je tumačila ulogu Emili Klejton, nepokretne žene i majke Rika, kojeg je tada tumačio mlađani Brad Pitt.

U nekim razgovorima sa novinarima kada su je pitali o Bradu i njenom iskustvu sa ovom svjetskom zvijezdom Milena je znala reći da je Brad tada bio veoma mlad, mršav, kao neko pilence, ali da je i tada bio veliki profesionalac. Milena smatra da je tada odigrao odličnu ulogu dječaka koji ne smije da se izlaže suncu.

Za svoju ulogu je Milena tada govorila da to nije bila neka velika uloga, ali da joj je bilo drago da je imala priliku da radi u jednome filmu sa sada svjetskom zvijezdom Bredom Pittom. Izrazila je tada žaljenje da nije napravila ni jednu fotografiju sa njim, ali zato ima film na VHS kaseti koju čuva kao suho zlato. Uz Milenu je u filmu igrala i poznata glumica Gorica Popović, koja je igrala ulogu služavke Nine.

Reditelj Boža Nikolić izabrao je Brada Pitta među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji Metro Goldvin Majer.

Kada govori o Mileni, Nikolić je mišljenja da se više nikada neće roditi takva glumica na ovim prostorima i da to što je napravila preko 100 filmskih uloga od kojih su većine bile glavne je nešto sa čime se malo koja svjetska glumica može pohvaliti, ako može ijedna.

 

 

 

 

Comments are closed.