Bosanac ispričao vic o izborima u BiH i digao Hrvatsku i regiju na noge: Pitali Komšića da li je on Hrvat ili Bošnjak (VIDEO)

Od izbora u Bosni i Hercegovini je prošlo već više od deset dana, ali još se ne sliježe prašina u vezi izbornih rezultata.

Porazna je činjenica da su nacionalisti u BiH opet uzeli najviše glasova u najvećem dijelu BiH, mada se vidi i porast glasova kod stranaka koje pripadaju lijevom ili liberalnom bloku.

Oglasi - Advertisement

Postizborna pregovaranja su u toku, tako da su moguće razne kombinacije na svim nivoima vlasti, ali vjerovanja su da će desne stranke pokušati da naprave svoje vlade bez da miješaju u sve to stranke iz nekih drugih blokova. A nadanja su da će i razjedinjena ljevica uspjeti da napravi neki dogovor između sebe i da napravi vlade na svim nivoima i tako konačno desnicu i nacionaliste skine sa vlasti.

Sve su opcije moguće i ništa nas u BiH ne može iznenaditi.

Međutim, najviše prašine je ipak digao slučaj člana predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda. Izabrani Željko Komšić je očito najviše izabran zahvaljujući glasovima Bošnjaka, a to najviše smeta hercegovačkim Hrvatima i Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH, koji smatra da on ima ekskluzivno pravo da predstavlja Hrvate u BiH, i da niko nije veći Hrvat od njega i ljudi iz HDZ-a, pa stoga izbor Željka Komšića ne smatra valjanim niti voljom hrvatskoga naroda u BiH pa prijeti blokiranjem rada svih državnih institucija dok se ne urade neke promjene u izbornom zakonu BiH.

Međutim, unatoč svim problemima koje imaju u svojoj državi, Bosanci su poznati po jednoj stvari, a to je da se znaju šaliti na svoj račun

Stoga je Edin Alilović, vic majstor iz Srajeva, na svome Youtube kanalu snimio i ispričao vic koji je vrlo brzo postao pravi hit u BiH , ai šire u regiji. Vic ide ovako nekako:

Jedan poslijeizborni; došli novinari u štab DF-a, Demokratske fronte, tamo se slavi, dar-mar je to, Željko je dobio najviše glasova, a kad jedan novinar kaže: G-dine Željko, da li ste vi Bošnjak ili Hrvat? Kaže Željko: Jesam !

Pravi utisak možda dobijete tek kada pregledate i video:

 

Comments are closed.