Bosanac heroj dana u Njemačkoj: Haris nije mogao ni da sanja da će njega isporučiti na kućnu adresu- Radost je bila neopisiva (FOTO)

Neke priče, kada ih čujemo, zaista vraćaju vjeru u ljude i nadu da ovaj svijet zaista može biti bolje, a da svo crnilo koje nas okružuje je tek prolazna stvar, koja će s vremenom nestati.

Jedna takva lijepa priča, koja nije započela baš na lijep način, nam dolazi iz Njemačke, iz Minhena.

Tamo je prije neki dan žena imenom Dijana D, koja živi u minhenskom naselju Oberzendling, doživjela nevjerojatni šok kada je shvatila da joj je nestao sin koji je star smo tri godine.

Ona je taj dan u svome dvorištu, sa sinom sakupljala lišće i bio je dovoljan samo trenutak njene nepažnje da mališan nestane.

Nesretna i uplašena majka je počela da svuda traži svoga mališana, pa je krenula i u svojevrsnu potragu.

Dijana nije znala, da dok je tražila svoga sina, da je on već naletio na svoga anđela čuvara, samo nekih 100 metara dalje od mjesta gdje je bio sa njom. Na dječaka je naletio Haris Softić, koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, i koji radi za DHL. Haris je vidio uplakanoga dječaka, nedaleko od njegove kuće u ulici Ajdenbah.

Haris je poslije novinarima rekao da je odmah prepoznao dječaka, jer često dostavlja pakete u njegovoj ulici, ali da sam dječak nije znao adresu na kojoj stanuje, već je Harisu rekao da stanuje u vrtiću. Međutim, znao je reći kako se zove i preziva, a to je Harisu bilo dovoljno da dječaka uzme za ruku i da pozove policiju.

Pošto je dječakova majka već bila prijavila nestanak svoga sina, Harisu su odmah po prijavi rekli i adresu na kojoj dječak stanuje, tako da je samo pola sata nakon nestanka, dječakovoj majci na vrata došla najvrjednija pošiljka od strane DHL-a, i to zahvaljujući Harisu Softiću

 

 

 

Comments are closed.