Blogerka godinu dana nije prala svoju kosu: Zamrzila je šampone, pa se svima pohvalila sa stanjem svoje kose nakon 365 dana bez šampona- Komentari pljušte na sve strane (FOTO)

Virdžinija Tap je žena koja je odlučila da više ne koristi šampone i regeneratore, već svoju kosu pere samo i isključivo vodom.

Ona je ovih dana na svome blogu pokazala kako izgleda njena kosa nakon što osam mjeseci nije koristila šampon, niti bilo koje druge proizvode za njegu kose.

Pohvalila se kako na fotografijama njena kosa nije oprana sa šamponom, niti je šišana i farbana osam mjeseci, ali da se ipak veoma dobro drži.

Na svome blogu je napisala da joj svi ti proizvodi za njegu kose uopšte ne nedostaju, i da je sada sve to samo jedna stvar manje koju mora obaviti u danu.. Mnogi su , po njoj , bili skeptični kada je napravila ovaj korak, ali za šest mjeseci se ništa drastično loše nije desilo njenoj kosi, i shvatila je da ne postoji baš ništa što vruća voda ne može oprati kako treba. Samo je jednom, nakon šest mjeseci, kada je bila na putu sa sestrom primjetila da joj se kosa malo više masti, pa je taj dan uzela malo soda bikarbone i sa njom oprala tjeme. Masnoća je nestala, a ona kosu nije više dirala pri povratku kući.

View this post on Instagram

After a few crazy weeks of writing and not coming up for air I started to notice really short, shallow breathing creeping back in. My tolerance was lacking and those closest to me copped it. I use essential oils, yoga and breathing exercises to tone down my flight response, or in more technical terms, to activate my parasympathetic nervous system. I'm showing my babies what emotional awareness looks like – this is what Mum does to cope and that's okay. Find your anchor, show them what it looks like. My ritual features @courtneyandthebabes cleanse spray with quartz infused crystal, lemon, lavender and juniper berry. Aura misted before and after practice. Three @doterra essential oils which vary – today I started with Easy Air to bring my focus to my breathing, mid-practice I used frankincense to maintain focus and I finished with beautiful grounding blend Balance. Three @rockandco crystals – Amethyst is known for its metaphysical ability to still the mind and emotions, allowing you to feel clearer, grounded and content. Aragonite is said to be a calming stone, providing strength, patience and a feeling of support. Howlite is thought to help reduce an overly critical, over-active mind. I meditate on them, as in looking at them, or I hold them during breathing exercises. And finally, I use my @breatheandflow.co home practice notes because I'm still pretty fresh on the yoga journey and still learning. Thanks Katy for your guidance and being an amazing source of inspiration. 👏🏼🌿🌺 #yogisofinstagram #nopoomethod #messyhairdontcare #homesanctuary @doterraaunz @arnhem_clothing @aimn.oceania

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Ona u svome blogu ne tvrdi da svi mogu na takav način da se odreknu šampona i drugih sredstava, jer je svjesna da postoje različiti tipovi kose, ali je svjesna i da pojedini šamponi u sebi sadrže neke veoma agresivne deterdžente i emulgatore koji često prave više štete nego koristi.

Njen zaključak na kraju je bio, da je prestala prati kosu šamponom i da se ništa loše nije desilo. Kosa joj nije ni masna, a ni suva. Ne miriše, ali što je važnije, ne smrdi.

Mnogi od njenih čitalaca bloga su se složili da je uradila pravu stvar, mada je bilo dosta onih i koji su bili šokirani njenom odlukom.

Comments are closed.