Bloger stavio na internet fotografije doktora kako spavaju na dužnosti: Uskoro dobio rekacije doktore širom svijeta kojima se baš i nije nadao- Mnogi ljudi na strani medicinskih radnika (FOTO)

Poznato je, barem u ovim našim krajevima, da doktori za svoj rad i svoje školovanje baš i nisu najbolje plaćeni, kao u nekim bogatijim zemljama svijeta.

Oglasi - Advertisement

Mnogi doktori, unatoč lošim platama i odnosom države prema njima, ipak obavljaju svoj posao na najbolji mogući način i trude se da svakome svome pacijentu pruže najbolju moguću njegu i pomoć.

Iako većina njih radi u veoma lošim uslovima, ipak ih to ne sprječava da dosta često prave neke rezultate na kojima im mogu pozavidjeti njihove kolege koje rade u idealnim bolnicama, uz idealne uslove i sa velikim budžetom.

Naravno da postoje i oni doktori i medicinski radnici koji svoj položaj i posao koriste u neke druge, lošije svrhe, do kojih se može doći samo štelom ili kovertom, ali sreća je da je takvih slučajeva ipak manje , i da je ipak više onih koji svoj posao shvaćaju na pravi način.

Ova priča dolazi iz Meksika gdje je jedan Bloger na svome blogu objavio neke fotografije medicinskih radnika, koji su spavali na poslu u noćnim satima, a pokušao je da sa tim svojim objavama kritikuje pojedince koji ne obavljaju svoj posao kako treba.

Međutim reakciju koju je dobio na svoju objavu nije bila baš onakva kakvu je očekivao, jer su se digli doktori širom svijeta u odbranu svojih kolega, tako što su na društvene mreže stavili svoje fotografije na kojima spavaju na poslu uz napomenu ”I ja sam zaspao”.

Bloger je svoje fotografije napravio u tri sata iza ponoći uz opasku kako je mnogo svijeta čekalo .

Ubrzo je reagovao jedan doktor iz Meksika stavivši svoju fotografiju na kojoj on spava na poslu, a onda su njegov postupak počeli da slijede mnogi medicinski radnici širom svijeta objavljujući svoje fotografije i braneći svoga prozvanog kolegu.

 

 

 

Comments are closed.