Bill Clinton je zbog nje skoro ostao bez karijere, a svi se pitaju gdje je ona danas: Monica Lewinsky je nastavila sa životom i postala je idol mnogim ženama, a razlozi su veliki (VIDEO/FOTO)

Prošlo je tačno 20 godina od kako je bivši predsjednik Amerike Bill Clinton oslobođen svih optužbi u slučaju Monike Levinski, i to za one koje se tiču laganjem pred sudom te ometanje pravde. Afera bivšeg predsjednika i volonterke je počela 1995. godine i trajala je dvije godine. Clinton je naravno sve optužbe negirao, a poznat je njegov govor pred američkom javnošću.

Tada je izjavio da nije imao seksualne odnose sa Monikom i mnogi sada tu ženu povezuju samo sa tom aferom.

Ta afera je napravila da se učini i opoziv Billa Clintona, ali sud nije donio nikakvu presudu, pa je Clinton oslobođen svih optužbi.

Međutim, to je doprinijelo da Monikom zvjezdani status počne rasti, a njena slava je bila na vrhuncu 1999. godine kada je i objavila knjigu sa svojom stranom cijele priče. Da bi iste godine i pokrenula liniju ženskih torbica, a 2000. godine se pojavila u nekoliko reklama koje su promovirale produkte za mršavljenje jer je i sama u tom periodu izgubila 18 kilograma jer su je mediji dosta često prozivali zbog njene kilaže.

Poslije skandala se preselila u New York gdje je postala dijelom javne scene i bila je čest gost na mnogim događajima, te je upoznala mnoštvo poznatih i bogatih ličnosti.

2005. se povlači iz javnosti i posvećuje se studiranju, da bi stegla zvanje magistra psihologije.

2014. se opet vraća na fantastičan način sa člankom o aferi sa Clintonom, a pokrenula ja kampanju protiv ponižavanja u javnosti i preko medija koju je i sama doživjela u vrijeme afere.

Na taj način se Monika Levinski pretvorila u veoma poznatu zagovornicu borbe za prava žena, a njen rad i uticaj po pisanju svjetskih medija je svakim danom sve veći i jači.

 

Comments are closed.