Australija u totalnoj panici: Više ne znaju šta da rade jer im na hiljade žohara ulazi u kuće a otkrio se i razlog ove invazije (FOTO)

0

Svi mi znamo kolika je muka kada vam kuću zaposjednu određeni insekti, bube, buve, mravi i svi vrlo dobro znaju da se veoma teško riješiti tih dosadnih napasnika ma šta uradili.

Mnogi se okreću modernim varijantama, pa ove napasnike pokušavaju otjerati na način da pozovu ljude i stručnjake koji se bave dezinfekcijom i deratizacijom i na taj način pokušavaju da se riješe ovih uljeza, mada se ti načini dosta puta pokažu neučinkoviti ili se najčešće sve vrati na strao samo nekoliko mjeseci kasnije.

Oglasi - Advertisement

Neki pokušavaju sa nekim prirodnim načinima, sa mirisima octa, sa mirisima nane ili cimeta, koji znaju biti učinkoviti, ali su najčešće kratkoga daha.

Ipak najgora je stvar kada vam kuću i stan zaposjednu žohari i kada se usele, a posebno jer se tih užasnih i ružnih kukaca posebno teško osloboditi i teško ih je otjerati, a poznato je gdje se oni jednom pojave, da oni tu i ostaju u većim ili manjim količinama.

Ovih dana je posebna panika u Australiji gdje su ogromni žohari naprosto preplavili kuće širom Australije, i to se dešava u tolikoj mjeri da pojedini stručnjaci ovu pojavu nazivaju invazijom žohara.

Pa su tako pojedini ljudi novinarima ispričali svoja iskustva sa ovim napastima, i zaključak je da prljavština nema veze sa ovom pojavom i da žohari većinom napadaju čiste kuće, već da je problem u zaista ekstremno visokim temperaturama koje su zahvatile Australiju, zbog čeka žohari masovno ulaze u najbliže kuće, gdje im je hladnije i mnogo ugodnije.

Stručnjaci su naveli da neke vrste žohara kao što je Periplaneta žohar koji je uvijek van, zbog vrućina se isto povukao u kuće.

Problem je veliki taj što žohari kada vam se usele u kuću mogu sa sobom da donesu i mnoge opasne bakterije i gljivice koje mogu doći u dodir sa vašom hranom, a neki mogu prenijeti i salmonelu.

Jedan stanovnik Sidneja je rekao kako je u svome fiksnom telefonu koji mu je stajao na zidu u kući našao na desetke mrtvih žohara

Svi se nadaju da će sa padom temperatura i ova invazija prestati, ali tada tek prestoji prava muka kako otjerati sve useljene žohare iz kuće.

 

 

Leave A Reply