Ako želite da vaši stari peškiri ponovo postanu meki i kao novi, potrebno je da ih operete na ovaj način i sa ovim sredstvom (SAVJET)

Ako ste žena, domaćica, onda sa sigurnošću znate koliko je samo teško održavati svoju kuću urednom i čistom i da je to posao koji se radi svakoga dana i nikada mu nema kraja, ali bukvalno.

Poseban je posao kada se radi o pranju prljavoga veša, jer sa svim tim rubljem i drugim tkaninama se mora biti veoma oprezan, jer ne trpi svaki materijal istu temperaturu pranja, a i kod sredstava za pranje se treba biti oprezan oko količine koja se  upotrebljavam, jer svaki materijal traži drugačiji pristup kod pranja.. Jeste da sve na kraju opere mašina, ali je ipak veliki posao oko toga da se sve opere na dobar način, bez nepotrebnih incidenata sa oštećenjem tkanine, ili slučajnim bojenjem iste.

Posebna su muka peškiri koje svakodnevno koristima, a sigurni smo da ste primjetili da peškiri već poslije samo nekoliko pranja nemaju više onu svoju mekoću i punoću, bez obzira koji omekšivač da stavite pri pranju. Dosta često taj omekšivač i bude krivac za loše stanje peškira, a ovo je način kako da to sve ispravite.

Prije svega, peškire perite zasebno i ne miješajte ih sa drugim vešom ili drugim stvarima.

Možda zvuči čudno, ali kod pranja peškira koristite što manje omekšivača, jer on sa vremenom na peškirima stvara sloj koji podsjeća na vosak, i koji s vremenom uništava moć upijanja tečnosti kod peškira.

I ono što je najbitnije. Preporučuje se da peškire perete na najvišim temperaturama, i da dva puta uključite program ispiranja, a da za vrijeme prvoga ispiranja u mašinu ulijete 125 ml destilovanog sirćeta, koji će vratiti mekoću vašim peškirima.

Za miris se ne brinite, jer će on nestati već kod sušenja peškira.

 

 

 

Comments are closed.