Ako želite da imate sreće i napretka u životu o ovim stvarima o sebi nikada ne pričajte

Dosta ljudi manje ili više vjeruje u neke nadnaravne stvari, recimo da su sujevjerni, pa zbog toga ne vole da pričaju o nekim stvarima da ih ne bi krenula loša sreća ili nešto slično tome.

Ali nekada je i važno prešutjeti neke stvari, jer na taj način sebi pravite veću korist nego što mislite.

Oglasi - Advertisement

Ne bi nikada trebali da pričate o svojim planovima unaprijed. To je prilično mudar potez jer tako ne trošite energiju koja će vam biti potrebna da bi te svoje planove i ciljeve i ostvarili. Mnogi su se uvjerili da kada previše pričaju o svojim planovima da se oni, dosta često, iz ko zna kojih razloga izjalove. A pričanjima o svojim planovima, lošim ljudima dajete municiju da vam poremete planove.

Ne pričajte mnogo ili nikako o svome odricanju, jer ako ste vi sami odlučili, na primjer, da živite zdravije i drugačije, sa manje stresa, to je samo vaša stvar i nema potrebe da to pričate okolo

Ako ste u nekim situacijama ispali veliki čovjek, ili možda čak i junak, i ponosni ste na sebe i rado bi se pohvalili time, ipak zadržite sve to za sebe. Možda do vas stoji čovjek koji je uradio duplo više od vas, ili je izašao iz neke veoma teške bitke, ali nikada nije pričao o tome.

Svakako ne pričajte o porodičnim problemima ako ih nekim slučajem imate, jer ćete takvim načinom činiti svoju porodicu jačom i stabilnijom. Ono što se dešava u vašoj porodici i treba da ostane u okvirima vaše porodice. Stoga, izbjegavajte da pričate o svome privatnom životu.

 

 

Comments are closed.