Ako vaše tijelo i organizam svako jutro radi ovih pet ”groznih” stvari, ne brinite: To je siguran znak da ste zdravi

Postoje tako neke stvari koje vaše tijelo i organizam rade svakodnevno, i koje vam konstantno idu na živce, posebno jer se većina njih dešava izjutra. Ali to su samo znakovi da vaš organizam radi dobro i da ste zdravi. Tako da uopšte nema potrebe da brinete , niti da se nervirate oko toga svega, jer je sve to veoma prirodno.

Koji su to znakovi i stvari koje vam se dešavaju izjutra , a koji vam pomalo znaju i ići na živce, a ukazuju na vaše zdravlje:

  • Velika nužda je jedan od tih znakova, ali ako ujutro imate redovnu i zdravu stolicu, to je znak da vam crijeva izvrsno funkcioniraju i da vam je organizam dobar.

  • Jutarnji zadah je isto nešto što mnoge nervira, ali on je pokazatelj da je vaša pljuvačka dobro odradila svoj posao, jer pljuvačka tokom spavanja skuplja loše bakterije pa se zbog toga stvara loš zadah, što svakako nije loše niti malo, dapače.

  • Krmelje u očima nakon buđenja isto znaju nervirati, ali one su dokaz da vaše oči rade efikasno na mehanizmu zaštite, i da na taj način štite vašu rožnjaču.

  • Jutarnji gasovi su pomalo i neugodni, ali i njihova pojava je dobar znak koji pokazuje dobar rad vaših crijeva.

  • Podrigivanje je neugodno i za vas i za ljude u vašoj blizini, ali i to je pokazatelj da vam probavni trakt dobro radi. Mada ne trebate pretjerivati sa podrigivanjem, posebno sa drugim ljudima u vašoj okolini.

Sve u svemu, sve ove jutarnje neugodnosti je veoma dobro imati, ma koliko vas nervirali i stvarali određenu neugodu pred drugima.

 

 

.

Comments are closed.