Ako ste mislili da je zima gotova, prevarili ste se: Februar nam donosi nove padavine i hladne dane, a do proljeća možemo da očekujemo svašta (FOTO)

0

Sve su šanse da zima u našim krajevima još uvijek nije rekla svoju zadnju riječ, i da veoma brzo možemo očekivati još neke njene trzaje u vidu padavina i veoma niskih temperatura.

Kada je Bosna i Hercegovina u pitanju u nekoliko sljedećih dana se može očekivati tako vrijeme da će se temperature kretati između -3 i 8 stepeni celzijusa, dok bi najviša dnevna temperatura mogla ići do 13 stepeni. Većinom vremena će biti oblačno sa mogućim padavinama u vidu kiše, dok su mogući i dijelovi dana u kojima će biti vedro i sunčano.

Oglasi - Advertisement

Ono što treba da očekujemo da će u većini BiH, negdje na sredini sedmice opet nastupiti velika promjena u vidu snježnih padavina i niskih temperatura, što opet na neki način može prouzrokovati nove probleme kada je saobraćaj u pitanju.

Kada je Srbija u pitanju, i u njoj se ovih dana vikenda i početka sedmice očekuje oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i sa temperaturom od -4 do 14 stepeni celzijusa, međutim, več  na sredini sedmice i u Srbiji se očekuje promjena vremena koja će se ogledati u novim padavinama, susnježici i snijegu, i padu temperature ispod nule, sa mogućnošću pojave leda na saobraćajnicama.

Prema meteorolozima Hrvatska će imati malo bolju situaciju sa češćim sunčanim intervalima i malo višim temperaturama, mada je moguće da će i u Hrvatskoj krajem sedmice doći do novih padavina u vidu susnježice i snijega.

Stoga, pripremite svoje kape i kapute ako živite u Bosni i Hercegovini i Srbiji, jer zima još ne odustaje, dok u Hrvatskoj, barem u narednih nekoliko dana stanovnici mogu da budu malo opušteniji.

 

 

Leave A Reply