Ako popijete samo jednu čašu mlijeka prije spavanja vašem organizmu će se desiti neke izvrsne stvari: Neke od njih će vas naprosto oduševiti

Vjerujemo da ste svi vi, barem kao djeca pili mlijeko, a sada to možda radite dosta rjeđe ili nikako ili ga možda samo koristite za neke kozmetičke svrhe, a možda ne ni za to.

Mi ćemo vam ovim tekstom dati nekoliko razloga zašto bi bilo dobro da tu i tamo ipak konzumirate mlijeko, ako ništa drugo, zbog vašega zdravlja.

Oglasi - Advertisement

  • Prije svega, ako pijete samo dvije čaše mlijeka sedmično, više nećete imati problema sa kalcijem u organizmu. Mlijeko je puno kalcija, a on je neophodan za jačinu vaših kostiju. Ukoliko ga već danas počnete piti, već koliko za mjesec dana vaše će kosti biti mnogo jače i zdravije.

  • Mlijeko je veoma dobro u slučaju da ste dehidrirali ili vam fali tečnosti. Pored vode, mlijeko je napitak koji će uspješno hidrirati vaš organizam jer sadrži 95% vode. Zato je najbolje i za vas a i za djecu da u pauzama za užinu ili za doručak umjesto nekih slatkastih pića popijete šolju mlijeka.

  • Mlijeko, odnosno čaša mlijeka je u stvari kompletan obrok, posebno ako je mlijeko punomasno. Ono će organizmu obezbijediti sve potrebne nutrijente, a ujedno će vas i zasititi na neko vrijeme, a organizam će dobiti potrebnu količinu vitamina, minerala i  energije
  • Mlijeko je izvrsno i za zdravlje kose i noktiju, kao i za njihovu jačinu, pa tako ako budete pili mlijeko, nećete imati problema sa ispucanim krajevima kose, kao i sa lomljenjem noktiju.

  • Ako ste u mogućnosti, umivajte se sa mlijekom jer ono u sebi sadrži enzime koje rastvaraju nečistoće. Mlijeko utrljajte u lice, a zatim sve očistite tuferom ili vatom. Mlijeko mora biti punomasno i nekuhano, a kiseline iz mlijeka ujedno i uklanjaju stare ćelije kože.

 

 

Comments are closed.