35 godina voli samo nju: Ovako izgleda Bajagina supruga i njegova vječna inspiracija kojoj je posvetio sve svoje ljubavne pjesme (FOTO)

Momčilo Bajagić Bajaga spada u red najvećih i najboljih rock muzičara na ovim prostorima u zadnjih tridesetak godina, a i više. Teško da se mogu i nabrojati svi hitovi koje je odsvirao i otpjevao Bajaga sa svojim Instruktorima, a mnogo je i velikih hitova koje je Bajaga napisao za neke druge izvođače

Ono što je veoma karakteristično za Bajagu, da za sve ove godine kako je javna ličnost, rijetko kada se može vidjeti sam u javnosti, ali njegova pojavljivanja sa suprugom na nekim događajima ili koncertima su tek prava rijetkost.

Oglasi - Advertisement

Momčilo i njegova Emilija su u braku od 1989. godine, a prije toga su čak sedam godina živjeli zajedno. Njihova ljubavna priča počinje veoma zanimljivo i to upoznavanjem u autobusu.

Pa Bajaga o tim trenucima kaže da je u to vrijeme Emilija živjela u Zemunu, a da se njihovo upoznavanje desilo u autobusu gdje ju je i prvi puta pitao da izađe sa njim u nedjelju, da bi njen odgovor bio da nedjeljom ne izlazi. Bajaga je to shvatio kao da ga Emilija odbija, pa je nije više ništa pitao taj put, ali ipak, poslije nekoliko mjeseci su ipak počeli da izlaze i da se zabavljaju.

Bajaga je novinarima priznao da sve svoje pjesme, a posebno ljubavne posvećuje Emi, jer joj nije bilo lako sve ove godine podnositi Bajagin posao i teret njegove slave. Bajaga je ponosan na činjenicu da njihova veza nikada nije bila na iskušenju, ali da Emi svakako nije bilo lako sa njim, jer kada si javna ličnost, onda se svakakvi natpisi pojavljuju u novinama, gdje većina njih nema nikakve veze sa istinom, a Ema je to tako dobro podnosila.

Posebno je bilo najluđe, kako Bajaga kaže, u prvim godinama njihovoga zabavljanja, kada nisu mogli da idu na ljetovanje u mjesta gdje svi idu i uvijek su ganjali neke destinacije gdje bi mogli, barem na nekoliko dana biti sami, van svake gužve i pompe. Međutim, teško su nalazili takva mjesta, jer bi se uvijek pojavljivali neki ljudi koji bi prepoznali Bajagu i tu bi odmor i osama i prestajali.

 

.

Comments are closed.