12 dana je jela samo banane: Promjene koje su nastale u njenome organizmu su po njoj prosto nevjerojatne (VIDEO)

Svjetski poznata nutricionistkinja Julia Tarbat je pored toga što se bavi nutricionizmom ujedno i motivacioni trener, koja je u jednom trenutku donijela odluku da će se 12 dana hraniti isključivo samo bananama, kako bi mogla cijeli svoj organizam detoksikovati

Po mišljenju Julie, banane su same po sebi veoma kvalitetno voće, koje je kalorično i u sebi sadrži fruktozu i glukozu, kao i saharozu. Ima u sebi dovoljno vlakana, tako da banana kao hrana čini da osjećaj sitosti traje veoma dugo.

Oglasi - Advertisement

Kada je krenula sa ovim načinom ishrene, prvo što je Julia primjetila je da ima dosta veće olakšanje u svome stomaku, kao i da joj je varenje mnogo tiše. Kako je sama rekla, imala je osjećaj da uopšte nema stomak, jer su joj crijeva veoma mirno i tiho radila. Ujedno je primjetila i da je mnogo opuštenija, i da nije osjećala nikakav stres. Bila je puno pozitivnija i kreativnija.

Nastavila je sa ishranom bananama, a u novim danima je primjetila i da je mnogo koncetriranija, i da joj je fokus mnogo oštriji.

Prvi puta u životu joj se desilo da je sve svoje obaveze završila za jedan dan, kako je i planirala, a da zbog toga nije bila napeta i da se veoma lagano mogla fokusirati na svaku svoju obavezu jednako.

U ovome eksperimentu se Juliji pridružio i njen suprug Pol, a pošto su oboje vegani, ova im dijeta i nije pala mnogo teško. Ujedno njih dvoje imaju svoju zemlju na kojoj uzgajaju razno voće i povrće, pa im i to olakšava pripremiu obroka.

Julija je patila od povišenog šećera u krvi, digestivnih problema, depresije, kandide, hormonskog disbalansa, ali ni dugi niz godina se nije mogla kao majka ostvariti.

Kada je napravila neke drastične promjene u svojoj ishrani, zdravlje joj se , kako i sama kaže, dosta popravilo, rodila je dijete, a i sveukupno se osjeća bolje, raspoloženije i svježije.

 

.

Comments are closed.